pere

Pere

Perele (Pyrus communis) sunt cunoscute de foarte mult timp pentru gustul lor deosebit si pentru proprietatile curative. In antichitate erau recomandate oamneilor colerici, deoarece se spunea ca aduc in suflet linistea. La noi in tara perele se cultiva inca de pe timpul dacilor, marturie fiind izvoarele arheologice.

Sunt recomandate in in tratarea afectiunilor renale si urinare, a bolilor cardio-vasculare, in intoxicatii si in bolile care apar pe fondul deficientelor imunitare.
Calmeaza tusea si ajuta la scaderea colesterolului.
Sunt bogate in fibre, o sursa importanta de potasiu, consumul regulat de pere ducand la imbunatatirea calitatii digestiei. Totusi din cauza continutului ridicat de zaharuri, nu este recomandata diabeticilor.

Perele se consuma ca atare sau sunt folosite in salate, gemuri, dulceturi. Din pere se prepara otet, lichioruri sau sucuri.

 

Galerie Imagini
Contact:

S.C. MARUL DE AUR S.R.L.
Adresa:
Ferma Pomicola Crasna Albesti 737007 ,
Vaslui, Romania
Telefon:
0745.389.024
Email:
scmaruldeaursrl@gmail.com
Web:
www.ferma-maruldeaur.ro
 
Persoana de contact:
Bogdan Manea
0745.389.024